top of page

Hoş Beyinsel Gece Yarıları - 126 (İnekler)

Damlara insinler inekler, buzağılar helikopterlere paraşüt takıp yüksek atlama yapsınlar, inekler yalnızca yaylalarda otlasınlar. İnekleri sevin ve ineklere sigara içirmeyin. İnekleri denize, göle sokun; inekleri yıkayın.


Canınızın çektiği herhangi bir tatlıyı onlar istemiyorlar. Bu arada, insanlığın geniş olanı ve dar olanı vardır. Geniş insanlıkta ineklere az rastlanır, dar insanlıkta da az rastlanır ama geniş insanlıktaki inekler daha sinik ve ürkektir. Onlar utangaçtırlar. Onlar utanmamaya karar verdiklerinde insan nesli homo-sapiens olmayacak. Dünya bir çağlığına güzelleşecek.


Göl akarsuyun altında değilse o gölde yüzmem. İnekler koca gövdeleriyle teknelerden teknelere uçmadıkça, kesilmemek için faturalı hatta geçmedikçe, bir öğrenci – bir sivil ödemedikçe, türlerine özgü, ihtiyaçları olan basit eşitsizliği kanıtlamadıkça onlar da yok olacaklar.


İnekleri temiz tutun. İnekler kendilerine bakamayacak kadar yorgun. Otlarla ve kaya tuzlarıyla kafayı bulmuş hâldeler. Salıncaklara binmiyor olabilirler ama yorgunluklarına rağmen neşeliler. İnekleri üzmeyin. Onlara basit eşitsizlik denklemleri sunun.


. . . 24.09.’18 01:34

Son Yazılar

Hepsini Gör

Hoş Beyinsel Gece Yarıları - 167 (Ilırım)

Bugün yavaş suskunlukları olan birkaç kişiliğimle barıştım. Tamire götürdüm, getirdim. Yanlış defterde imiş eksik olduğum anılar. Oradan silip öteki deftere aktardım. Hayatın eşiğinde mantıklı temkinl

bottom of page